Terug

Story of my life

Wij en zij… De ‘ander’ stoppen we vaak in een hokje, zonder eigenlijk enig idee te hebben over hun eigenschappen en achtergrond. Dat werkt stigmatiserend, waardoor mensen belemmert worden in hun ontwikkeling en het ontplooien van hun talenten. Story of My Life wil de tweedeling ‘wij-zij’ tegen gaan.

Het project is een samenwerking tussen Blenders vzw en Link in de Kabel vzw. Beide organisaties ondersteunen dagelijks jongeren in het versterken van digitale vaardigheden en het vinden van verbinding met andere. Story of My life ( SOML) laat minderjarige jongeren op de vlucht hun eigen verhaal vertellen. Tijdens workshops kunnen de jongeren hun verborgen digitale talenten ontdekken en hun presentatievaardigheden aanscherpen. Tegelijkertijd zijn deze workshops ook ontmoetingsmomenten tussen jongeren van dezelfde leeftijd, al dan niet met een vluchtelingenachtergrond. Kelly Vreys: “Het digitale verhaal van een jongere mag gaan over hun hobby’s, dromen, waar ze geboren zijn, enz. Hun verhalen tonen we later aan het bredere publiek op roadshows in scholen en openbare plekken. Zo hopen we bij te dragen aan een positieve maatschappelijke beeldvorming.”

 Sinds het najaar 2018 organiseerde SOML een tiental workshops in de Kempen en Vlaams Brabant. Ze gaan voor een heel persoonlijke aanpak en behalen snel en indrukwekkend veel impact. Genti, 18 jaar, getuigt: “Ik deed mee aan de workshop omdat ik films wilde maken en beroemd wil worden maar tijdens de workshop ontdekte ik dat ik het erg fijn vond om de andere deelnemers te helpen.  Dit is wat ik later ook wil doen! Een gesprek met de begeleiders leert me dat ik een opleiding Intercultureel medewerker kan volgen hier vlak bij mijn woonplek. SOML helpt me dit nu verder uit te zoeken.  Ik heb er enorm veel zin in en hoop er direct na het einde van mijn OKAN-klas te kunnen invliegen!”

Nieuws over dit project