Terug

#shedidit

Ondernemen is voor een zaak voor mannen en voor de happy few? Neen! Er mag dan maar 1 op de 3 ondernemers een vrouw zijn, hun aantal stijgt wel. Om vrouwen te inspireren, zet #SheDIDIT leading ladies met migratieroots in de kijker. Vrouwen met een migratieachtergrond die het heft in eigen handen nemen: ze worden gelukkig almaar talrijker!

 

#SheDIDIT is het unieke platform van ondernemend vrouwelijk talent met hun roots buiten België. Markant vzw, Muslinked en Arteveldehogeschool willen met dit project ondernemende vrouwen met diverse roots in de kijker zetten en als expertes naar voren schuiven. Dit doet #SheDIDIT door 3 concrete acties: een campagne met iconische rolmodellen, een superdiverse talent pool aan vrouwelijk talent, en events die groeimogelijkheden bieden. 

 Zeven sterke vrouwen vormen het gezicht van de campagne. De komende maanden deelt #SheDIDIT hun ervaring en expertise via een straffe social mediacampagne. Achter deze iconische gezichten gaat een hele talent pool (200+ leden) schuil van experten. Via coachings zet #SheDIDIT hen in om anderen te versterken. Bedrijven, organisaties en media kunnen deze vrouwen via de website vrij contacteren.

In 2018 en 2019 worden verschillende coachings, netwerk- en mentorevents georganiseerd om ondernemende vrouwen samen te brengen en te versterken.

#SheDIDIT inspireert ook jongeren die hun keuzes nog moeten maken, door met hen de drempels naar ondernemerschap te bespreken in focusgroepen. Deze resultaten worden verwerkt in een klasspel Design Your Business, voor alle 16-18jarigen in Vlaanderen.

www.shedidit.be

Nieuws over dit project