Terug

Blauwdruk voor een productieve, multiculturele werkvloer.

Veel bedrijven hebben vandaag een multicultureel personeelsbestand. Hoe kan je mensen verbinden, ongeacht onderlinge culturele en ideologische verschillen en rollen binnen de organisatie? Hoe kan dit leiden tot een betere sfeer en hogere productiviteit bij de werknemers? Samen Leven Oost-Vlaanderen onderzoekt, faciliteert en organiseert oplossingen.

Ze vertrekken vanuit de bestaande noden en hefbomen om tot een systemische verandering te komen in bedrijven.

Barbara Van den Bossche: “In een pilootproject bij een Gents middelgroot bedrijf willen we komen tot een productieve en multiculturele werkvloer. Het is een co-creatief leerproces: iedereen engageert zich om samen te werken aan een veerkrachtige werkomgeving.”

In het pilootproject analyseren ze samen zowel de sterke punten als de pijnpunten. Na het opmaken van een diagnose, formuleren de managers, teamleaders en het uitvoerend personeel acties en oplossingen. Ze laten zich inspireren door goede praktijken, versterken lopende initiatieven en werken de communicatie hierover uit. De organisatie werkt hiervoor samen met een communicatiebureau en een consultant.

De organisatie documenteert dit leerproces en giet de bevindingen in een blauwdruk. Deze handleiding beschrijft de methodologie en de aanpak om acties en communicatie op te zetten die de gedrags- en systeemverandering over diversiteit en respect in het algemeen versnelt. De blauwdruk inspireert en begeleidt hopelijk andere bedrijven voor eenzelfde veranderingsproces te gaan.

Het verwachte resultaat?

Barbara Van den Bossche: “We willen bedrijven waar collega’s plezier vinden in hun job en die ‘goesting’ hebben om samen de dagelijkse uitdagingen aan te gaan. Zij maken het verschil op de werkvloer. Een bedrijf dat investeert in het samenstellen, opbouwen, ondersteunen en stimuleren van dat unieke, sterke team, maakt dan weer het verschil in een wereld waar productiviteit en kwaliteit hand in hand gaan.”

Nieuws over dit project